24.3 2012 - TURNAJ VE STOLNÍM TENISE

13.03.2012 20:45

 

 

 

TURNAJ VE STOLNÍM TENISE 

 

Tato tradiční akce, která je hrána o putovní pohár TJ Partyzán Prlov proběhla v sobotu, kdy venku zvalo nádherné počasí k procházkám nebo práci na zahrádkách. Přesto si dvacet hráčů ve dvou kategoriích nenechalo tuto prlovskou sportovní událost ujít. Dvanáct mužů a osm žáků sehrálo ze sportovního hlediska velmi vydařený turnaj a vyvrátilo tak fámy o tom, že sportovci se nepodílejí na společenském životě v obci.

V kategorii žáků proběhla soutěž ve velmi vyrovnaném, dramatickém duchu, kdy hrál každý s každým a proto se čekalo téměř až do posledního zápasu na to, kdo se stane celkovým šampiónem. Povedlo se to nakonec prlovskému Robinu Filovi, který prošel turnajem bez porážky, ze strátou jediného setu. Druhé místo s jednou porážkou vybojoval reprezentant Luženského sportu Adam Kovář a třetí skončil pozděchovský Vojta Juráň. Velmi dobře však hráli i ostatní účastníci a tímto bychom jim chtěli vzkázat, že si vážíme toho, že se naší akce zůčastnili, neboť mládež v posledních letech sport zanedbává.

Mužská část soutěže se nesla v duchu obhajoby vítězství dvojnásobného držitele putovního poháru Čestmíra Fily, který procházel turnajem velmi lehce a ztratil do finále jen jeden set. Našel však v sobotu soupeře, jenž byl nad jeho síly a to Václava Františáka mladšího, který po velmi dobrém utkání zvítězil ve finále 2:1. Stejně tak semifinále přineslo velmi dobrý ping pong, kdy se střetli Danek Žák a Břeťa Zicha starší. Po boji zvítězila zkušenost a třetí místo si zajistil Břeťa Zicha.

Je jisté, že se tato akce povedla jak z hlediska pořadatelského, tak i z hlediska kvality sportovní. Většina účastníků se těší již teď na příští ročník.

Ihned po skončení turnaje ve stolním tenise si osm hráčů dalo také říci a zúčastnili se turnaje v šachu, který pro ně připravil pan Jan Hromada. Bylo to zpestření celého sportovního dne a doufejme, že se najde víc aktivních občanů, kteří se budou na podobných akcích spolupodílet.